Eagle Swing Trading System

By , 2012. február 7. kedd 20:31

Alapvetően 3 féle idősíkon kereskedik a legtöbb tréder: daytraderek/skalpolók m1-m5-m15 idősíkon, swing kereskedők H1-H4 idősíkon, míg hosszútávú kereskedők, vagy inkább befektetők napos, hetes chartokon kereskednek. A daytrade előnye, hogy még aznap bezárásra kerül minden pozíció, és számos lehetőség közül választhatunk. Hátránya, hogy sokszor egy nagyobb trend kisebb fázisát tudjuk csak lekereskedni. A hosszútávú kereskedés előnye, hogy kevés időt igényel, és sokkal több idő van a döntések meghozatalára. Hátránya, hogy nem minden esetben vannak ilyen idősíkon kialakuló trendek, így sokszor hónapokig kell várni egy-egy jobb lehetőségre.

A legtöbb és legszebb trend (ezek általában másodlagos trendek) H1 és H4 idősíkon alakul ki. A Swing kereskedők ezeket az 1-2-5- vagy akár több napos trendeket próbálják meg elkapni. Ahhoz, hogy sikeres swing kereskedők legyünk két dolog szükséges: fel kell ismernünk azokat a pontokat, ahol jó belépések vannak, és megfelelően kell menedzselni a nyitott pozícióinkat. H1 és H4 swing kereskedők általában gyertyazárások után keresnek belépési lehetőségeket, és egyszerre több instrumentumot is figyelnek. Ha valaki próbálta már óránként/4 óránként végignézni a figyelt párokat (sokszor 20-40 chart), az tudja, hogy ez igen időigényes feladat. Épp ezért a TradingHouse kidolgozott egy rendszert, ami automatikusan felhívja a figyelmet azokra a pontokra, ahol lehetséges belépési pontok vannak. Természetesen minden automata rendszer hibázhat, így hangsúlyozzuk, hogy ez nem belépési jelszolgáltatás, hanem figyelemfelhívás arra, hogy az adott charton lehetséges egy trendfordulás, vagy egy range-ből kitörés.

Milyen helyzetekre hívja fel a rendszer a figyelmet:

1. Trend reversal – LONG/SHORT

Egy hosszabb egyértelmű emelkedő/süllyedő trend után olyan jelek vannak a grafikonon, amik nagy valószínűséggel trendfordulást fognak eredményezni

2. Range breakout – LONG/SHORT

Egy hosszabb iránytalan, oldalazó mozgás után az árfolyam elindul long, vagy short irányba. Ez jel nem jelenti azt, hogy ez az irány lesz a végleges (range-nél gyakori az álkitörés), csak annyit jelent, hogy kilépett egy irányba az árfolyam. Belépés előtt egyéb paramétereket is figyelembe kell venni

3. Bottom of the short trend/Top of the long trend

Egy hosszabb egyértelmű emelkedő/süllyedő trend után az árfolyam tetőt/aljat épít. Itt még nincsenek olyan jelek, amik fordulatra utalnak, csak arról van szó, hogy csökken a trend ereje, így érdemes lehet figyelni erre az instrumentumra. Ezt még kialakuló jelnek mondjuk, de agresszívabb kereskedők akár itt is találhatnak belépési lehetőségeket.

A rendszer 4 idősíkon figyeli a jeleket: M15, H1, H4, D1. Alapvetően a H1 és H4 jelek figyelését ajánljuk, de akinek ez az idősík túl lassú, annak betettük az M15 idősíkot. A napos kereskedőknek pedig betettük a D1 idősíkot.

Minden jel mellett megtalálható egy időpont is, amikor az utolsó frissítés történt. Ha ez valamilyen hiba folytán túl réginek tűnik, akkor a jel nem releváns (pl. órás gyertyánál több, mint 60 perc). Ha egy jel először jelenik meg, akkor zárójelben megjelenik egy (NEW) jelzés. Ezek a legfontosabb jelek, mert ekkor történik meg az a változás, amire a rendszer jelez. Nyilván egy trendforduló esetén a rendszer több órán keresztül jelzi a trendforduló állapotot, de az első jelnél tudunk a legjobb belépési lehetőségeket találni. A rendszer javaslatot tesz belépési pontra és stophelyre is, de ezekre rá kell számolni 2-3 spreadet.

A rendszer teljesen ingyenesen használható, csupán regisztrálni kell hozzá. Az alábbi oldalon érhető el: http://eagle.tradinghouse.hu

Ezzel a rendszerrel a swing kereskedés egyik legidőigényesebb részét, a belépési lehetőség keresését sikerült leegyszerűsíteni. A másik fontos tevékenység a pozíciómenedzselés. Erre használható a Rainbow Trading System, de elkészítettük ennek egy egyszerűsített, swing kereskedésre optimalizált verzióját, Eagle Swing Trading System néven. A rendszer javaslatot tesz a belépésre, a stop helyre, amit módosíthatunk. Meghatározza a fő trend irányát, és ennek megfelelően módosítja a beállított alapkockázatot. Pozíciómenedzselés RR szintek, majd később szupertrend alapján történik valós stop megbízásokkal, ami nagyban növeli a rendszer megbízhatóságát.

A két eszköz segítségével a swing kereskedés a következőképpen néz ki:

 • óránként megnézzük a webes jelzőrendszert, talál-e valahol érdekes pontokat
 • ha talál, megvizsgáljuk egyéb szempontból is, megfelelő-e a belépés
 • ha igen, bekötjük a pozíciót az Eagle experttel, majd figyeljük az újabb lehetőségeket

A kereskedési rendszer értékesítése

A rendszer  elsősorban oktatás keretében érhető el

Eagle Swing Kereskedési Rendszer – Oktatás

Az oktatás az alábbi részekből áll:

 • 1. nap: elmélet:
  • Általános bemutató
  • Kockázatkezelés
  • Money menedzsment
  • Pozíció menedzsment
  • Mentális menedzsment
  • Kereskedési folyamatábra
  • Eagle Trading System részletes ismertetés
  • Telepítés/rendszerhasználat, Metatrader expert alapok
  • Money menedzsment működése
  • Minta belépések, pozíciók követése, lezárása
  • Napló és elemző modul használata
  • Mentális csapdák
  • A rendszer hangolása
 • 2. 3 .4.5. nap gyakorlat
  • A rendszer használata többféle belépési stratégiával

Az oktatás ára bruttó 45.000 Ft. A tanfolyam díja tartalmazza:

 • az oktatás díját
 • a szoftver díját 1 év termékkövetéssel, melynek keretében minden hibajavítás, és új funkció ingyenesen elérhető 1 éven keresztül

Az oktatás minimum 1 fő jelentkezés esetén is megrendezésre kerül Budapesten a TradingHouse-ban.

Vásárlás Tradingroom keretében

Amennyiben fél évre előfizet a Tradingroom szolgáltatásra automatikusan megkapja a kereskedési rendszert 1 év termékkövetéssel

Közvetlen vásárlás

Lehetőség van csak a rendszer megvásárlására használati útmutatóval, dokumentációval, 1 év termékkövetéssel. Ez esetben a termék ára:  bruttó 24.990 Ft

Ajánlott bróker cég

A kereskedési rendszer Metatrader platformra készült. A bróker választásnál az alábbi szempontokat vettük figyelembe:

 • Lehetőség legyen széles spektrumú instrumentumokra annak érdekében, hogy minden időpillanatban találjunk olyan eszközt, amiben találunk jó lehetőséget. Ennek érdekében elvárás:
  • a főbb devizapárok és néhány exotikus pár elérhetősége
  • főbb indexek elérhetősége
  • arany, ezüst illetve főbb nyersanyag termékek
  • kötvénytermékek
 • Ne legyen dealing desk
 • Legyen mikrolot annak érdekében, hogy kis számla esetén is tudjunk pozíciót rész-zárni
 • Költségek minimálisak legyenek
 • A bróker cég és a számlavezető bank ne legyen off shore helyszínen

Ezek alapján a választás az Activtrades (UK angol) brókercégre esett, az ő rendszerében történt a rendszer fejlesztése tesztelése. Amennyiben szeretne az ActivTradesnél számlát nyitni a kereskedési rendszer használatához, lehetőség van rá a TradingHouse segítségével. Ez esetben vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy nyisson online ActivTrades számlát nálunk:

VPS

A rendszer működéséhez szükséges a Metatrader platform és az expert folyamatos futtatása. Ehhez célszerű választani egy VPS szolgáltatót, aki Windows/Linux terminál elérhetőséget biztosít garantált rendelkezésre állás mellett. A TradingHouse lehetőséget biztosít az általa bérelt nagy sebességű szerveren terminálkliens (VPS) bérlési lehetőségre. A szolgáltatás keretében előre telepítjük a Metatradert és megfelelő licenc esetén a kereskedési rendszert.

A szolgáltatás részletes ismertetése itt található.

 

 

Panorama Theme by Themocracy