Bemutatkozás

By , 2010. december 9. csütörtök 21:06

Egyedülálló mentoring szolgáltatás.

Egy olyan hely, ahol együtt tőzsdéznek már sikeres kereskedők, mentorállást igénylő, még sikertelen kereskedők, és olyan kezdő emberek, akik most szeretnék elkezdeni a tőzsdézést.

A Trading House szolgáltatás abban egyedülálló, hogy olyan tradereket vár, akik közel vannak ahhoz, hogy nyereségesek legyenek, de még nem tudtak átbillenni a holtponton. Ebben nyújt segítséget hosszú távú, személyes szolgáltatásokkal. Az ilyen típusú kereskedőknél a sikertelenség oka az esetek nagy részében pszichológiai jellegű, amit közvetlen kapcsolatokon keresztül lehet a leghatékonyabban segíteni. A szolgáltatás célja továbbá kezdő, de elhivatott traderekből SIKERES kereskedő nevelése. Ezen kívül kereskedési otthont kíván nyújtani már profi kereskedőknek bérleti díjért.

Hiszünk a közvetlen személyes kapcsolatok erejében. Nagyon hasznosak  az internetes trading room-ok, a fórumok, de igazán erőt a közvetlen kapcsolatok adhatnak. Egy másik ember hitét csak úgy ismerhetjük meg, ha ismerjük, látjuk, tapasztaljuk. Épp ezért egy fizikai helyen, egy irodában működünk.  A legtöbb embernek, aki normális munkahelyen dolgozik, vannak kollégái, van egy ritmusa a munkájának, elmegy a kollégákkal ebédelni, és megbeszél egy csomó dolgot a munkahelyén. Aki tőzsdézik, az otthonról dolgozik, nem kell felöltöznie a munkavégzéséhez, a napi ritmusát maga határozza meg, nem alkalmazkodik senkihez. Ezzel ellentétben nálunk egy irodában történik a munkavégzés, kötetlen munkaidővel, kollégákkal, asszisztensekkel, rendszergazdákkal, közös ebédekkel, előadásokkal, stb. , mint minden normális munkahelyen. Három típusú trader dolgozik itt, mint minden szakmában: mester, segéd, inas.

A szolgáltatás a Kelen irodaházban történik. Középtávon egy nagyobb irodába szeretnénk költözni, zöld övezetben, ahol van a közelben sportolási, rekreációs lehetőségek.

Ha valaki ács szeretne lenni, 3 évig tanul elméleti ismereteket. Ezalatt 3 évig inasként dolgozik, mesteremberek mellett, hogy megtanulja a szakma minden csínját-bínját. Szakvizsga után segédként dolgozik mester mellett évekig, gyűjti a tapasztalatokat, majd a megfelelő szint elérése után ő maga is mester lesz és taníthat inasokat, segédeket.

Ha valaki villamosmérnök akar lenni, akkor még hosszabb az út. Itt már 4-5 éves egyetem is szükséges gyakornok programokkal, és a diploma után 5-6 év, mire tapasztalattal rendelkező mérnöknek számít.

A tőzsde is egy komoly szakma. Ellentétben a közhiedelemmel, itt nem munka nélkül lehet sok pénzt keresni, hanem nagyon sok munkával tud igény kevés ember sok pénzt keresni. A nagy többség sok, kevés, vagy semmilyen munkával veszít igen sok pénzt. A marketing azt mondja: “Bárki lehet milliomos a tőzsdével. Köss egy brókerszerződést, majd egy laptoppal és egy internet kapcsolattal 1-2 nap alatt már el is lehet kezdeni kereskedni. Gyere el egy 2-3 napos gyorstalpaló tanfolyamra 100.000+ Ft-ért, és tudsz is mindent. Ha mégse megy fizess elő Tradingroomra, ahol sikeres emberek mutatják meg hogy kell kereskedni havi 10-30-50.000 Ft-ért. Ha ekkor se megy vegyél automata kereskedő robotokat 10-30-50.000 Ft-ért, amit csak elindítasz és már dől is a pénz. Ha több számlád lenullázódott, akkor fizess elő szignál szolgáltatóknál 10-30-50.000 Ft-ért, és kövesd a jeleiket, és milliomos leszel. Ha ezek után sem megy, akkor keres egy mentort, aki 30-50-100.000 Ft-ért foglalkozik Veled heti 1-2 órát”. Nem soroljuk tovább. A tapasztalat az, hogy a kezdő tréderek többet költenek ezekre a bróker cégek mellé felépült tőzsdeiparra, mint amennyit veszítenek a tőzsdén. Szinte minden ilyen szolgáltatásnál előbb kell fizetni, nem pedig csak akkor, ha a befizetett összeg valóban sikeressé teszi a tradert.

Azt gondoljuk, hogy Magyarországon ma vannak minőségi brókercégek, oktatások, tradingroom-ok, mentori szolgáltatások. Ennek ellenére mégis tömegesen sikertelenek az emberek. Miért?

Mert a tőzsde is egy szakma. Nagyon összetett, sokrétű szakma. Hiszek benne, hogy bármilyen emberből lehet sikeres kereskedő, ez nem végzettség függvénye. De abban nem hiszek, hogy a fenti módszerekkel napok alatt, gyorstalpalón milliomosokat lehet gyártani. Abban hiszek, hogy itt is van egy több éves fejlődési folyamat. Itt is szükség van arra, hogy valaki inas legyen egy, mester/segéd csapatban, majd segéd legyen mesterek mellett, és a végén maga is mester legyen.

Minden nagyobb tréder a fejlődése során arra a megállapításra jut, a tőzsde 90 %-ban pszichológia. Minden kezdő trader sikeres stratégiát keres. Ilyen stratégiából van több 100. Nem ezen múlik. Azon múlik, hogy képesek vagyunk-e tapasztalatok alapján hinni ezekben a stratégiákban, utána képesek vagyunk-e betartani ezeket a stratégiákat, képesek vagyunk-e kockázatot kezelni, megóvni a tőkénket, hogyan kezeljük pszichésen a veszteségeket, és ami még fontosabb, hogyan viseljük el a sikereket. A tőzsde önismeret, önfegyelem, akarat próba. Egy küzdelem saját magunkkal. Több éves harc. A stratégia mellékes dolog. A sikerhez “szükség nékünk újonnan születnünk”.  Birger Scháfermeier, korunk egyik karizmatikus, sikeres tőzsde ikonja írt egy 150 oldalas könyvet a sikeres kereskedővé válásról. Ebben a könyvben alig néhány oldal szól a konkrét stratégiákról. Az anyag nagy része lélektan, emberi belső fejlődésről szóló ismeretek. Ha valóban a fenti dolgokon múlik a siker, akkor azt nagyon nehéz internetes eszközökkel megtanulni (bár nagyon sokat segíthetnek a fejlődésben). Mi abban hiszünk, hogy mint minden szakmában, itt is egymástól közvetlenül tanulva, személyes kapcsolatokon keresztül érhető el siker. Ezért hoztuk létre a Trading House szolgáltatást, melyben kizárólag személyesen foglalkozunk gyakornokokkal, még sikertelen de már tapasztalattal rendelkező kereskedőkkel (juniorok) és várunk mestereket a csapatba, hogy kereskedjenek nálunk modern, magas színvonalú irodai környezetben. Díjfilozófiánk szerint minden típusú kereskedőnél lehetőség van csak sikerek esetén fizetni.

Reméljük hamarosan ügyfeleink között üdvözölhetjük! Ha érdeklődik szolgáltatásaink iránt, vagy észrevételei vannak, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Panorama Theme by Themocracy